vrijdag 13 augustus 2010

Tussen angst en moed

Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet echt van veranderingen hou. Vooral niet als ze plotseling gebeuren, of als ze groots opgevat zijn. Kleine veranderingen en goed voorbereide situaties zijn mijn ding. Daar kan de structopaat in mij, perfect mee omgaan. Alles wat groots is (laat staan grootser en grootst), is niet aan mij besteed. Je kan je afvragen of ik een freak ben, maar om u te dienen, kan ik het al in uw plaats beamen. I'm addicted to structure!

De vergelijkende trap van moed geeft moediger en moedigst.
De vergelijkende trap van angst geeft angstiger en angstigst.

Volgens mij bestaat er een verband tussen die twee. Tussen angst en moed.

Ik heb het de afgelopen maanden ontdekt. Om kort te zijn: angst geeft moed. In het Engels zeggen ze "no pain, no gain". Angst kan verlammend werken, maar angst kan ook activerend werken. Eens je je angst onder controle hebt, geeft ze je moed om die dingen te doen die je voordien voor onmogelijk hield. Ze geeft moed om nieuwe situaties (ook in de categorie grootser en grootst) te trotseren.

Ik ben blij dat ik dit ontdekt heb en heb besloten die moed te gebruiken. Om dingen te veranderen, om een andere richting uit te gaan. Met nog een klein beetje angst op de achtergrond, maar met veel moed erbovenop.

Het komt wel goed....

1 opmerking:

  1. Mooi gezegd lieverd. En als het lukt, doe ik weer mee, en gaan we samen dezelfde richting uit - vastberaden en vol goeie, onuitputtelijke moed.

    BeantwoordenVerwijderen